Gluren-bij-de-buren-amersfoort-2019

[Nog onder voorbehoud]

Een bezoeker van het optreden 17 november 2019 in de Bergkerk: “Ik herkende er Mark Knopfler, Leonard Cohen en Bob Geldof in…”

10 februari 2019, Amersfoort.

“Endtime, A new beginning” ~ Gitaar, zang & verhaal.

In het kader van Gluren bij de Buren treedt Iwanjka op in diens woonkamer in de binnenstad van Amersfoort. Iwanjka werkte tot 2008 in het bankwezen, liep vast gelijktijdig met de financiële crises. Gebrand aan een hypotheek. Een diepe burnout volgde. Hij herstelde eerder ondanks dan dankzij de toenmalig GGZ, en schreef er een boek  Diagnose Levensklem over. Later volgden de boeken  Novaglobe en Deniesa’s Manifest.  Voor hem was dit het kantelpunt om een fundamenteel andere economie en samenleving na te gaan streven.

In eigen songs, en korte verhalen deelt hij de beelden van die andere samenleving. Hij gaf ook een voorstelling tijdens een mini-seminar in de Bergkerk 2017, dat ging over een bankcrisis bestendige en duurzame samenleving maken. Een 40 seconden durende impressie (opgenomen met een handcamera):

De playlist bestaat uit 7 songs:

  1. Endtime song, the coming and go of the beast.
  2. Soulhome
  3. Woodstock’s Desire
  4. Changers Song
  5. Calling Mayqueen
  6. Outlaw Invalue
  7. New Earth’s Day (U2 medley)

Als er nog tijd over is worden ook songs van  Leonard Cohen, Donovan, Neil Young, Dire Straits, Bob Dylan en U2 op eigen wijze vertolkt.

Dit huiskamer concert is onderdeel van een meer jaren durende ‘tournee’, intentioneel langs alle provinciehoofdsteden.