Over Iwanjka

Tijdens het Greenmonkie event in Monte Cervino klimhal (Rotterdam).

Ik ben in 1973 in Malawi geboren. Mijn naam doet Russisch aan ondanks Nederlandse ouders;-)

Ik woon in Amersfoort. En houd mij na een burnout in 2008 primair bezig met de ontwikkeling van een ‘anders sociaal economisch DNA’. En dat ook beproeven in de praktijk: practice what you preach.

Transitie is zodoende wel het sleutelwoord geworden de afgelopen 10 jaar. Voor mijzelf, maar ook voor de maatschappij. Het zijn woelige tijden. Persoonlijk denk ik dat er wederom een stevige financiële crisis aankomt. Maar zoals ik laatst ergens las “Climate crisis needs system change”: Ik denk dat de weg van fundamentele verandering alleen kan plaatshebben met een crisis in wat ik de iconomy ben gaan noemen: Het aspect van onze economie dat de wereld en natuur ‘stukmaakt’. En daarmee hopelijk plaatsmaakt voor wat ik de zinconomy ben gaan noemen.

Meer hierover kun je lezen in de boeken die ik geschreven heb, of kijk op wwww.transitieportaal.nl, een portal dat ik beheer.

Malawi
Momenteel ren in ik 1x per twee jaar een Barefoot marathon (Bedoin – Mont Ventoux) om een weeskinderen project te steunen dat ik samen met Abit Chiwaya / SAPOF in Malawi heb opgezet. Meer daarover lees je in het project journal (in het Engels).

Verder heb ik mijn ervaring in het bankwezen omgezet in een concreet alternatief voor het geldwezen: Ziny sociale workflow. Daarover lees je ook op wwww.transitieportaal.nl meer (je kunt ook participeren).

Naast bovenstaande mag ik graag muziek maken (gitaar – zang), barefoot rennen en rots-/halklimmen. En zie ik mijn vaderschap ook als een deelbaan…

Voel vrij me een berichtje te sturen!
Iwanjka (iwanjka@gmail.com)